Food & Fun ruokafestari palaa 8.-12.10. Menu julkaistu
Milloin: keskiviikko 8.10.2025 14:00 - lauantai 11.10.2025 20:00
Food & Fun -ruokatapahtuma palaa Turkuun seitsemän vuoden jälkeen. Olemme innolla ja iloisia tämän innovatiivisen ja elämyksellisen tapahtuman paluusta ja täysillä mukana.
Food & Fun Festival järjestetään 8.–12. lokakuuta 2025, tuoden yhteen turkulaisia ja kansainvälisiä keittiömestareita. Keittiömestarit luovat yhdessä menut törmäyttäen vierailijan ideat paikallisiin raaka-aineisiin. Tapahtuman tavoitteena on kutsua turkulaiset, suomalaiset ja kansainväliset hyvän ruoan ystävät kaupunkiin nauttimaan uniikeista ruoka- ja juomakokemuksista sekä laadukkaasta kulttuurista.
Kutsun Gustavon keittiöön, Markus Rautalan ja tiimin rinnalle, sai milanolainen keittömestari ja pohjois-italialaisen ruokakulttuurin kehittäjä Cesare Battisti.
Italialainen Cesare Battisti Gustavoon
Cesare Battisti, vuonna 1971 Milanossa syntynyt kokki, on Ratanàn keittiömestari ja toinen sen perustajista. Ravintola on nykyaikaisen milanolaisen keittiön merkkipaalu. Cesare tunnetaan Lombardian perinteiden kunnioittavasta, innovatiivisesta ja pelkistetystä uudelleentulkinnasta. Hänen ruoanlaittonsa pohjautuu sesonkien rytmiin, muistoihin ja kestävään kehitykseen. Työskenneltyään Milanon huippuravintoloissa ja matkustettuaan maailmalla risteilyaluksilla hän palasi keskittymään perinteiseen keittiöön. Vuonna 2009 hän avasi Ratanàn, jossa hän kertoo Milanon tarinaa ruoan, käsityötaidon ja ihmisläheisyyden kautta. Hankkeillaan, kuten Remulass, Pastificio Ratanà ja Silvano, hän jatkaa keittiön kehittämistä, joka on yhtä aikaa syvästi paikallinen ja harkitun moderni.
Cesare halusi tuoda Gustavoon menun, joka hänelle edustaa perinteistä Lombardialaista ruokaa - syviä makuja, runsautta ja herkkyyttä.
Menu
ALKUPALAT:
Mondeghili
milanolaisittain valmistetut lihapullat sahramimajoneesilla
Baccalà Mantecato
turskaa, oliiviöljyä ja paprikaa
Olivier salaatti Ratanan tapaan
Pähkinäinen Caponata
PRIMO:
Milanolainen risotto
gremolatan ja vasikkaliemen kera
PÄÄRUOKA:
Barberassa haudutettua porsaan poskea ja perunapyretä
TAI
Taimenta, perunaa, vihreitä papuja ja basilikapestoa
JÄLKIRUOKA:
Sbrisolona-muru juustoa ja marjoja
Menun hinta: 76 €
Sommelierimme on valinnut italialaiset, pääosin Lombardiassa tuotetut viinit, menulle täydelliseksi kumppaniksi.
Pidätämme oikeuden muutoksiin menussa raaka-aineiden saatavuudesta riippuen.
Gustavossa voit valita aukioloaikojen puitteissa sinun seurueellesi sopivimman ajan. Tee pöytävaraus Tableonlinen kautta jo tänään >>